Eskişehir Kent Konseyi Bağımlılık Çalışma Grubu Başkanı Fatımatüzzehra Kıraç, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada madde kullanımında ailelere çok önemli görevler düştüğünü belirterek, “Çocuklarınızla daima iletişimde kalın, onları dinleyin” dedi.
Bağımlılık Çalışma Grubu Başkanı Fatımatüzzehra Kıraç, insan sağlığı için ciddi bir tehdit olan uyuşturucu madde kullanımının, dünyanın gündeminde olduğu gibi ülkemizin de gündemini işgal eden bir gerçek olduğunu söyledi. Uyuşturucunun sadece ölümlere neden olmadığını, aynı zamanda birçok insanın yaşamını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Kıraç, aynı zamanda toplumun refah düzeyini düşürerek, aile yapısını tahrip ettiğini vurguladı.
Geleceğimizi tehdit eden bir tehlike olan uyuşturucu felaketinden gençlerimizi korumak ve kurtarmanın, insani bir vazife olduğunun altını çizen Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eskişehir Kent Konseyi Bağımlılık Çalışma Grubu olarak biliyoruz ki uyuşturucuyla mücadelede gençliğimizi ve toplumumuzu korumada başta tüm kurumlarımıza, medyaya, okullarımıza, öğretmenlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tabii ki ailelerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bizler bu kapsamda farkındalık yaratacak çalışmalar yaparak toplumun her kesimine mesaj verecek projeler hazırlamaya gayret ediyoruz. Özellikle gençlerimizi bilinçlendirmenin yanı sıra ebeveynlerin de konu ile ilgili eğitimler alması için çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zamanda Valiliğimiz bünyesinde yürütülen Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı düzenli olarak katılım sağlıyor ve bağımlılıkla mücadele çalışmalarımızı kurumlarla paylaşıyoruz.
Gençlerimizin bağımlılıklardan arındırılmış, saygın ve üretken birer birey olarak topluma kazandırılması için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Ancak ailelerimizden de ricamız, çocukları ile iletişimde kalmaları ve onları dinlemeleri. Unutmamalıyız ki kişinin uyuşturucu veya uçucu maddeye bağımlı hale gelmesi için bazen sadece bir defa kullanması yeterli olabilir. Çocuklarımız yüzde 90 oranında ortaokul ve lise yıllarında uyuşturucu ile tanışıyor. Ailelerimiz bu dönemin onların yetişkinliğe geçişlerinde en önemli zamanlar olduğunu unutmamalı ve bu evrede çok dikkatli olarak çocuklarıyla iyi iletişim kurmalı, mümkün olduğunca onları dinlemeli ve birlikte karar almalılardır.
Bu düşüncelerle 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Gününün yarınların sahipleri, geleceğimiz olan evlatlarımızı korumak için etkin ve başarılı çalışmaların hayata geçirilmesine, huzurlu, sağlıklı, temiz bir toplumun inşasına vesile olmasını temenni ediyorum.”