HABERLER

BESİNLERLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLARI ANLATTI DİZDAR : “SAĞLIKLI SANDIĞIMIZ BESİNLER SAĞLIĞIMIZI BOZUYOR”

20.02.2016

Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Yaşam Boyu Sağlıklı Beslenme” konulu seminer Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kanser hastalığı ve sağlıklı beslenme konuları üzerine çalışmalar yapan Onkolog Dr. Yavuz Dizdar’ın verdiği seminerin sunuculuğunu Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Selma Güder yaptı. Açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ise söze Ankara’da yaşanan patlamayı hatırlatarak başladı. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Akçasoy “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”dedi. Ardından Kent Konseyi’nin çalışmalarından bahseden Akçasoy “Konsey olarak Eskişehir ve toplum yararına çalışmalar yapmak gayretindeyiz. Kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, sağlık, bilim, çevre, kültür, sanat ve daha birçok konuda farkındalık yaratıyor, kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Bugün de sağlığımız için en doğru bilgileri almak üzere birlikteyiz.”dedi. “BESİNLERİN FAYDALANDIĞIMIZ KISMINI YOK EDİYORLAR” Açılış konuşmasının ardından başlayan seminerde yoğurt, süt, beyaz et gibi yiyecekler sayesinde sağlıklı beslendiğimizi zannettiğimizi anlatan Dr. Yavuz Dizdar “Ama kimse bilmiyor ki o gıdaların doğal olmayanları sağlığımızı mahvediyor. Endüstriyel ürünler mikropsuz olmakla övünüyorlar ancak dünyanın en sağlıklı besini olan anne sütü dahi mikroorganizma içeriyor. Endüstri, ürünün raf ömrünü uzatabilmek için ürünleri aşırı yüksek sıcaklık (UHT), çok yüksek basınç gibi işlemlere tabi tutuyor. Böylece süt, ayran ve yoğurt ekşimiyor, yumurta kokuşmuyor. Ancak bu uygulamalar vücudumuz için çok gerekli olan süt, yoğurt, yumurta gibi gıdaların besleyici değerini yani faydalandığımız kısmını yok ediyor.”dedi. “ÇOCUKLARINIZI UZAK TUTUN” Çocukların gelişebilmek için bu gıdaların besleyici değerine çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu aktaran Dizdar, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bir de çocuklar tada ve kokuya çok hassas. Doğal gıdalar lezzetli ama işlenmiş gıdaların tadı nötre yakın. Çocuk işlenmiş yoğurdun tadına alışınca damak hafızası gerçek ve sağlıklı olanı kabul etmiyor. Ömrü boyunca işlenmiş gıdaları tercih ediyor. Bu nedenle ailelerin birinci sorumluluğu çocuklarını doğal gıdalara alıştırmaktır.” Dr. Dizdar Eskişehirlilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin sonunda, halkın merak ettiği soruları cevaplandırdı.

PAYLAŞ